Vakantie in Frankrijk

vakantie frankrijk

Op vakantie in Frankrijk kun je veel dingen gaan doen.

Actief en creatief op vakantie

Vakantie betekent voor iedereen iets anders. Rust, ruimte, rumoer, alles is er te vinden. Wie graag wat van de omgeving wil zien kiest zijn eigen route. In eigen tempo. Van wandelen tot zingen, van varen tot vliegen. Maar altijd gaat het om genieten.

Brocante en rommelmarkt in Frankrijk

De brocante, vide-grenier en antiekmarkt is een belangrijk onderdeel van de Franse cultuur. Ga vooral vroeg op pad voor die unieke vondst en vind je niet die tot nu toe onontdekte Van Gogh, een bijzondere kandelaar of fruitschaal kan er óók voor zorgen dat uw dag niet meer stuk kan!

Festivals in Frankrijk

Festivals in Frankrijk. Of je nu dol bent op dans, muziek, film of theater, er is altijd en overal iets te doen. Met deze festivals heeft Frankrijk een manier gevonden om cultuur en kunst dichterbij een zeer divers publiek te brengen. Van wereldberoemde, culturele evenementen als Cannes en Avignon tot lokale folklore.

Ontdekken in Frankrijk

In Frankrijk valt veel te ontdekken en nog veel meer te beleven. Kastelen, markten, steden en dorpjes, natuurgebieden, pretparken. Te veel om op te noemen. Daarom kunnen we hier slechts een deel laten zien van alles wat Frankrijk zo aantrekkelijk maakt.

Leuke steden in Frankrijk

Naast talloze prachtige dorpjes en ongerepte natuurgebieden zijn er in Frankrijk ook veel steden te vinden die een bezoek meer dan waard zijn. De belangrijkste stad is natuurlijk Parijs, maar wat te denken van bijvoorbeeld Bordeaux, Avignon, Montpellier of Nancy. Waar dan ook, iedere stad is een feest om te vieren.

Sport in Frankrijk

Heel Frankrijk is uitermate geschikt voor de meest uiteenlopende activiteiten, zoals fietsen, mountainbiken, wandelen, klimmen, kanoën en kayakken, paardrijden, er is voor iedereen wel een activiteit. Ook de liefhebber van tennissen, canyoning, raften, vissen, golfen, Via Ferrata, skiën en zwemmen hoeft zich niet te vervelen.

Vakantietips voor Frankrijk

Frankrijk is zo veelzijdig dat je er alles kunt vinden wat je wenst, maar soms is een keuze maken daardoor ook lastig. Uiteenlopende landschappen, kusten en bergen, steden en natuurparken, oorverdovende stilte en bruisende festivals. Uit deze geweldige hoeveelheid aan mogelijkheden geven wij hier wat tips voor de vakantie.