Ontdek Frankrijk

eiffeltoren

Frankrijk is een geweldig land dat je echt moet ontdekken.

Bezienswaardigheden

Om alle bezienswaardigheden in Frankrijk te bezoeken zou je meer dan één mensenleven nodig hebben. Geen ander land telt zoveel monumenten, musea, kunstwerken, bijzondere architectuur, archeologische vindplaatsen en historische bouwwerken, om nog maar niet te spreken van het immateriële erfgoed zoals de gastronomie, de oude gebruiken en tradities, de muziek en de geschiedenis van Frankrijk die overal is terug te vinden.

Parken en tuinen

De tuinarchitectuur in Frankrijk staat op een hoog niveau. Château de Versailles is daar een fraai voorbeeld van. Door heel Frankrijk echter vinden we de parken en tuinen waar men kan bijkomen van de stadse drukte en genieten van heerlijke geuren en prachtige kleuren. Botanische tuinen, geurtuinen, kruidentuinen, kloostertuinen met planten uit het verre verleden, eigenlijk te veel om op te noemen.

Natuurgebieden in Frankrijk

Frankrijk telt drie categorieën beschermde natuurgebieden: nationale natuurparken, regionale natuurparken en natuurreservaten. Het karakter van de parken varieert enorm. Zo vindt men een vulkanisch gebied, een park dat bijna geheel uit zee bestaat, parken in hooggebergte of middelgebergte, parken met grote bosgebieden, met rivierkloven of in rivierdelta’s.

Les Plus Beaux Villages de France

Dat Frankrijk een prachtig land is mag als algemeen bekend verondersteld worden. Niet iedereen weet echter dat er uit de duizenden prachtige dorpen een aantal is geselecteerd dat het predicaat ‘Les Plus Beaux Villages de France’ verdient. 152 dorpen in 65 departementen in 21 regio’s voldoen aan de voorwaarden om tot deze bijzondere selectie te behoren.

Kastelen & abdijen

Tot de plezierigste en soms spannendste uitjes in de vakantie in Frankrijk behoort ongetwijfeld een bezoek aan een kasteel. Tijdens de woelige eeuwen in Frankrijk zijn er talloze kastelen, burchten en abdijen gebouwd. Later werden deze veelal verbouwd tot zomerpaleizen en andere onderkomens van de machthebbers en bestuurders van het Franse rijk.