ls je vakantie wilt vieren in Frankrijk met de hond, dan is het goed om na te gaan welke voorbereidingen je moet treffen. Het is namelijk niet zomaar dat je even naar Frankrijk rijdt en zonder papieren de grens over mag met de hond. De kans op controle is niet altijd heel groot, maar met name in de zomermaanden bestaat die kans wel. Het is dan van belang te weten waar je aan moet voldoen en dan kun je toch zorgeloos beginnen aan je reis naar Frankrijk met de hond!

Hoe ga je naar Frankrijk?

Je kunt op verschillende manieren je reis naar Frankrijk beginnen, ook met de auto. Het vliegtuig zou een optie kunnen zijn, maar veel mensen willen liever niet dat de hond in het laadruim wordt geplaatst. Daarom gaan veel mensen met de auto naar Frankrijk. Je kunt onderweg een paar keer stoppen, een korte wandeling maken en de benen strekken en de reis vervolgen. Voor de hond is dat ook een stuk aangenamer want dan is hij ook continu bij jullie in plaats van op een vreemde plaats (in het vliegtuig).

Bezoekje aan de dierenarts

Voordat je op vakantie gaat is het belangrijk dat je je hond na laten kijken bij de dierenarts. De hond kan dan kijken of de hond gezond is en welke entingen de hond nodig heeft om naar Frankrijk te mogen. Zorg dat je er op tijd mee bent, want sommige entingen moeten ruim voor de vakantie worden toegediend.

Aandachtspunten hond mee op vakantie

Nog een paar punten waar je aan moet denken:

  • Vergeet in ieder geval het paspoort van je hond niet mee te nemen waarin ze kunnen zien welke entingen een hond heeft gehad. Als er namelijk controle is, dan moet je aan kunnen tonen dat je hond beschermd is tegen bepaalde ziekten en anders kan dat consequenties hebben.
  • Zorg dat jij een vakantiehuisje of hotel regelt waar de hond welkom is, vaak betaal je een kleine toelage per nacht of dag om er te mogen logeren met hond.
  • Gaan er meerdere honden mee? Let er dan goed op waar dat mogelijk is.
  • Wil je de hond loslaten op vakantie? Informeer je dan goed over wat de regels zijn op de betreffende plaats want honden mogen niet zomaar over los. Een lange riem meenemen is in ieder geval een goed idee!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here