Het is altijd interessant om wat meer over de geografie van een land te weten te komen. Frankrijk is dan ook een land dat hoort binnen Europa en is tevens ook het grootste land binnen dit deel. Ook de landsgrenzen zijn belangrijk, want als je zelf naar Frankrijk wilt rijden kun je bekijken wat voor jou de meest aangename route is. Frankrijk grenst namelijk aan Luxemburg, België, Duitsland, Italië, Spanje, Zwitserland, Andorra en Monaco. Verder ligt het in het westen aan het kanaal, maar ook aan de Golf van Biskaje en aan de Atlantische Oceaan. Het ligt ook deels aan de Middellandse Zee, maar dan in het zuidoosten.

Weetjes over Frankrijk

Je gaat binnenkort naar Frankrijk en dan is het toch leuk om ook wat weetjes te kennen? Daarom hebben we er wat voor je op een rijtje gezet:

–      De Loire is de langste rivier door Frankrijk.

–      Bekende rivieren in Frankrijk zijn bijvoorbeeld de Seine, de Maas, de Moezel en de Dordogne.

–      Drie grote gebergtes zijn te vinden in Frankrijk:

o    In het centraal zuidoostelijke deel vind je het Centraal Massief. De Puy de Sancy is 1886 meter hoog.

o    De Pyreneeën in het zuiden op de grens gelegen met Spanje. De Aneto is de hoogste piek met 3404 meter.

o    De Alpen liggen in het zuidoosten. Het hoogste punt hier is de Mont Blanc en dat met 4808 meter.

–      De hoofdstad van Frankrijk is Parijs en daar komen ieder jaar erg veel toeristen, met name voor de Eiffeltoren.

–      Andere bekende grote steden in Frankrijk zijn Nice, Nantes, Straatburg, Toulouse en Marseille, maar ook Lyon uiteraard!

Zomaar een paar leuke dingen die je over het land kunt ontdekken, als je er in de buurt kunt is het leuk als je er wat over kunt vertellen!

Wat ga jij bezoeken in Frankrijk?

Iedereen heeft zo zijn eigen doel om naar Frankijk te gaan. Sommige mensen moeten er heen voor een zakenreis, anderen gaan er heen om vakantie te vieren met het hele gezin. Je zou dan eens naar Disneyland kunnen gaan. Meestal gaan mensen daar een weekendje of een week naar toe, zodat je alles op je gemak kunt bekijken. Als je andere bezienswaardigheden wilt ontdekken, dan kun je het beste naar Parijs, daar vind je het Louvre en ook de Eiffeltoren die je niet mag missen!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here