Als je op vakantie gaat naar Frankrijk, dan is het ook belangrijk dat je denkt aan de milieuzones. Wat wil dat zeggen en wat moet jij er voor doen? Om te beginnen heb je soms een milieusticker nodig om een gebied in te mogen rijden. Binnen Frankrijk is het zo dat alle steden en departementen een milieuzone in kunnen stellen. Dit mag wanneer dat er bijv. ernstige luchtvervuiling is gemeten.

Goede voorbereidingen

Wanneer je naar Frankrijk gaat is het goed om na te gaan waar je heen gaat en of jij dan een milieusticker nodig hebt. Misschien voor een bezoekje aan Disney? Je wil niet voor verrassingen komen te staan dus dan kun je maar beter vooraf al een milieusticker kopen. Dit kan via een Franse website en die kun je ook in het Engels instellen. Afrekenen kan dan wel alleen met een creditcard.

Milieusticker kiezen

Om een milieusticker te kiezen kun je vast en zeker nog wel wat tips gebruiken, er zijn namelijk verschillende mogelijkheden. Je hebt om te beginnen zes categorieën. 0 staat voor groen, 1 staat voor paars, 2 staat voor geel, 3 staat voor oranje, 4 staat voor rood en 5 staat voor grijs. Het type voertuig zal de categorie bepalen. Een groene sticker is voor de meest schone voertuigen, daarmee heb je altijd toegang in iedere milieuzone. Als je een voertuig hebt welke op LPG rijdt dan kom je in aanmerking voor een paarse sticker (bouwjaar maakt dan niet uit). Een paar tips om rekening mee te houden:

  • Houd er altijd rekening mee dat je een levertijd hebt van ongeveer 10 dagen voor een milieusticker, op tijd bestellen is dus zeker aan te raden.
  • Je kunt de stickers online bestellen en krijgt dan binnen 4 uur een bevestiging in je e-mail.
  • Als je de sticker binnen hebt plak die dan direct aan de binnenkant, rechtsonder je voorruit. Dit kun je maar beter direct doen, dan kun je hem ook niet meer kwijtraken!

Wat heb jij nodig als je naar Frankrijk gaat?

Voordat je reis naar Frankrijk gaat beginnen is het goed om na te gaan wat voor type voertuig je hebt, welke sticker je nodig hebt en waar je naar toe gaat. Als je dat namelijk helder hebt, dan kun je daar met de voorbereidingen rekening mee houden. Hoe eerder je het weet, hoe sneller je je sticker kunt bestellen en dan is dat ook weer geregeld!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here