Een tijdje geleden maakten wij een mooie rondreis door Bretagne. Heb jij al kennisgemaakt met deze regio? Misschien aarzel je wel om te vertrekken, omdat Bretagne immers niet als de meest zonnige regio van Frankrijk bekendstaat. Wellicht kunnen wij je overhalen met deze bijzondere bestemmingen in Bretagne.

5 mooie bestemmingen tijdens een rondreis Bretagne

Wij zagen deze plaatsen met eigen ogen en kunnen ze je beslist aanraden.

1. Saint-Malo, de oude vestingstad

Of je nu een autovakantie door Bretagne maakt of per trein reist, Saint-Malo moet je zeker aandoen. Saint-Malo ligt niet zo ver van Mont St. Michel vandaan, de bijzondere abdij die op een rotseiland is gevestigd. De sfeer in en om de stad is ongeveer hetzelfde: beide plaatsen liggen aan de kust en zijn omgeven door een dikke stadsmuur. Dit is meteen een van de mooiste bezienswaardigheden van Saint-Malo: de muur. Je kunt hier een lange wandeling overheen maken met een prachtig uitzicht op de zee en de haven. Ook bijzonder is het Fort National, dat op sommige momenten helemaal in het water ligt en op sommige momenten bereikbaar is.

2. De roze granietkust

Een echte bijzonderheid in Bretagne is de roze granietkust. Je vindt deze vlakbij Saint-Malo, ter hoogte van Perros-Guirec. Een prachtig punt is de vuurtoren bij Ploumanac’h. Hier kun je echt schitterende plaatjes schieten en waan je je even een paar eeuwen terug, toen de schepen vooral navigeerden op de lichten van de vuurtorens. Heb je de kans om hier een zonsondergang mee te maken, dan raden we je dat zeker aan. Op dat moment zie je pas echt goed waaraan de roze granietkust haar naam te danken heeft.

3. Carnac, met de bijzondere menhirs

Carnac is een plaats die je beslist gezien moet hebben tijdens je rondreis door Bretagne. Het is maar een kleine plaats, maar wel eentje met een rijke geschiedenis. De menhirs zijn soms wel 3 meter lang en bijzonder indrukwekkend. Er zijn speciale tours vanuit het plaatsje, waarbij je met een treintje naar deze bezienswaardigheid kunt rijden. Natuurlijk zie je dan ook meteen de hoogtepunten van Carnac zelf. Carnac is bovendien niet alleen een bezienswaardigheid vanwege de menhirs, maar het is ook een heel gezellige kustplaats. Hier kun je lekker over het strand lopen en een drankje drinken op een terras met zeezicht.

4. De hoofdstad van Bretagne: Rennes

Alle wegen in Bretagne leiden naar… Rennes. Zeker wanneer je met de trein een rondreis door Bretagne maakt, zal je begrijpen wat we bedoelen. Het centrale punt is steeds weer Rennes. Deze bijzondere stad heeft niet alleen een heel gezellige winkelstraat, maar er staan ook prachtige oude gebouwen om te bewonderen. De bekendste hiervan is de Notre-Dame. In het centrum van de stad zitten ook talloze restaurants, waar je gezellig een hapje kunt eten.

5. Dinan, het pittoreske stadje

Voor Dinan zal je misschien niet veel tijd nodig hebben, omdat het maar een klein plaatsje is, maar je zal je er geen minuut vervelen. Dit pittoreske stadje heeft een ongekende charme. Het oude centrum kent talloze smalle straatjes waar je echt mooie foto’s kunt maken. Bijzonder is ook de boogbrug over de Rance. Vooral in de avond zal je genieten van de schoonheid van dit stadje. Sprookjesachtig mooi!

Natuurlijk valt er in Frankrijk nog veel meer te beleven. Bekijk ook onze tips voor een stedentrip in Frankrijk eens.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here