asd
Home Blog

Heb je een Milieusticker nodig op vakantie naar Frankrijk?

0
auto naar frankrijk

Jaarlijks gaan er zo’n vier tot vijf miljoen Nederlanders naar het zonovergoten Frankrijk. Enthousiaste zonaanbidders trekken met een volgepakte caravan of camper naar de Franse kust of la France Profonde en worden onderweg naar het langverwachte vakantieoord verast door milieuzones. Daar sta je dan, zonder milieusticker. Helaas kom je zonder een Milieusticker Frankrijk een actieve milieuzone niet in. Rijdt je er toch door zonder dat uw motorvoertuig voorzien is van een milieusticker dan loop je als nietsvermoedende reiziger het risico op een boete. Dit geldt in tegenstelling tot vaak gedacht ook voor elektrische voertuigen. De opkomst van deze milieuzones leidt tot een hoop vragen voor vakantiegangers. Waarom zijn deze milieuzones er eigenlijk? Voor wie gelden de milieuzones in Frankrijk? En waar is een milieusticker Frankrijk nodig? Dit zochten we voor je uit.

Waarom is de Milieusticker Frankrijk ingevoerd?

De gedachte achter de milieusticker is dat de Franse overheid de controle kan hebben over de luchtkwaliteit in milieuzones in Frankrijk. De milieusticker geeft de plaatselijke regering in Frankrijk de mogelijkheid om vervuilende voertuigen te weren. Door een milieusticker verplicht te stellen hebben voertuigen die niet voldoen aan de zogenaamde Euro-normen en daarom niet in aanmerking komen voor een sticker geen toegang tot de milieugebieden.

Waar is een vignet Frankrijk nodig?

De eerste permanente milieuzone (Zone à Faibles Émissions) is geïntroduceerd in Parijs in het jaar 2016. Sindsdien zijn vele andere permanente milieuzones opgericht om de luchtkwaliteit te kunnen reguleren. De zones zien veelal op binnensteden van dicht stedelijke gebieden in Frankrijk. Zo zijn er recentelijk in het jaar 2022 nog een aantal extra permanente milieuzones geïntroduceerd waaronder een aantal populaire vakantiebestemming als Toulouse, Nice, Montpellier, Marseille en Saint-Étienne. Verscheidene steden zoals Parijs, Lyon, Grenoble, Reims, Straatsburg en Rouen kenden al permanente milieuzones. In en rondom deze binnensteden is een vignet Frankrijk dus verplicht.

Naast permanente milieuzones kent Frankrijk ook diverse tijdelijke zones. In een tijdelijke milieuzone (Zones de Protection de l’Air) is een geldige Crit’air sticker alleen verplicht bij lang aanhoudende luchtvervuiling. Het moment van inroeping van een actieve zone kan spontaan gebeuren bij een te hoge luchtvervuiling. Als de zones inactief zijn is geen sticker benodigd. Wanneer een zone actief is hangt het af van de mate van vervuiling welke voertuigen geweerd worden. Meestal worden de voertuigen zonder ecovignet en de voertuigen met een 4 of 5 beoordeling geweerd. Bij erge vervuiling worden soms ook voertuigen met een 3 of 2 classificering toegang tot het gebied ontzegt.

Welke franse milieustickers zijn er ?

Er zijn in totaal 6 verschillende classificering stickers. Er is een groene, paarse, gele, oranje, rode en grijze sticker.

De groene Crit Air sticker is voor elektrische motorvoertuigen en motorvoertuigen op waterstof. De paarse milieusticker is voor LPG voertuigen en Benzine voertuigen Euro 5 en 6. De gele kleur is voor Benzine Euro 4, Diesel euro 5 en 6. De oranje kleur milieuvignet is voor Benzine Euro 2 en 3 en Diesel Euro 4. De rode ecovignet is voor diesel Euro 4. De grijze milieusticker is voor diesel Euro 2. Voertuigen ouder dan 1997 krijgen helemaal geen frans milieuvignet.

Waar koop ik een Vignet Frankrijk?

De Milieusticker Frankrijk is niet te koop bij de ANWB of bij tankstations aan de franse grens. De Vignet Frankrijk is enkel online verkrijgbaar en aan te vragen bij het Ministére de la Transition Écologique et de La Cohésion des Territoires. De aanvraag via de officiële website https://www.certificat-air.gouv.fr/ is voor verscheidene reizigers vanwege de taalbarrière en de voertuigtermen een lastige klus en afrekenen dient met een Kredietkaart te geschieden. Er zijn verschillende instructievideos te vinden op het internet die je begeleiden door de online aanvraag.

Nog handiger is het om gebruik te maken van de aanvraagservice van https://www.vignetnodig.nl/# Hier kan je tegen een kleine meerprijs binnen 1 minuut je Vignet Frankrijk bestellen en afrekenen kan met beveiligde betaalmethoden zoals IDeal of Paypal. Je krijgt dan binnen 48 uur een geldig bestelbewijs waar je al mee op reis kan naar het mooie Frankrijk.

Hoe hoog is de boete bij betreding zonder Crit Air sticker?

Wanneer u zonder Vignet Frankrijk een franse milieuzone betreedt dan is de boete € 68,00. Voor grotere motorvoertuigen is de boete € 135,00. Als u niet betaald binnen de betalingstermijn van 45 dagen dan wordt de boete met € 180,00 opgehoogd voor een auto of motor. Voor grotere voertuigen is de verhoging € 375,00. Bij meerdere overtredingen loopt u als automobilist zelfs kans op een rijontzegging.

Vanwege het toenemende aantal permanente milieuzones en de onvoorspelbaarheid van invoering van tijdelijke milieuzones zou ons reisadvies zijn om eenmalig te investeren in een Vignet Frankrijk. Deze relatief kleine investering hoeft maar eenmalig te gebeuren en bespaart de kans op een hoop ellende en stress gaandeweg uw lange reis naar La France. Het Ecovignet is gelukkig voor de gehele levensduur van het motorvoertuig geldig dus je het maar één keer te halen en je kan oneindig genieten van je zonnige vakantiebestemming in Frankrijk. 

Een rondreis door Bretagne: onze aanraders

0
rondreis bretagne

Een tijdje geleden maakten wij een mooie rondreis door Bretagne. Heb jij al kennisgemaakt met deze regio? Misschien aarzel je wel om te vertrekken, omdat Bretagne immers niet als de meest zonnige regio van Frankrijk bekendstaat. Wellicht kunnen wij je overhalen met deze bijzondere bestemmingen in Bretagne.

5 mooie bestemmingen tijdens een rondreis Bretagne

Wij zagen deze plaatsen met eigen ogen en kunnen ze je beslist aanraden.

1. Saint-Malo, de oude vestingstad

Of je nu een autovakantie door Bretagne maakt of per trein reist, Saint-Malo moet je zeker aandoen. Saint-Malo ligt niet zo ver van Mont St. Michel vandaan, de bijzondere abdij die op een rotseiland is gevestigd. De sfeer in en om de stad is ongeveer hetzelfde: beide plaatsen liggen aan de kust en zijn omgeven door een dikke stadsmuur. Dit is meteen een van de mooiste bezienswaardigheden van Saint-Malo: de muur. Je kunt hier een lange wandeling overheen maken met een prachtig uitzicht op de zee en de haven. Ook bijzonder is het Fort National, dat op sommige momenten helemaal in het water ligt en op sommige momenten bereikbaar is.

2. De roze granietkust

Een echte bijzonderheid in Bretagne is de roze granietkust. Je vindt deze vlakbij Saint-Malo, ter hoogte van Perros-Guirec. Een prachtig punt is de vuurtoren bij Ploumanac’h. Hier kun je echt schitterende plaatjes schieten en waan je je even een paar eeuwen terug, toen de schepen vooral navigeerden op de lichten van de vuurtorens. Heb je de kans om hier een zonsondergang mee te maken, dan raden we je dat zeker aan. Op dat moment zie je pas echt goed waaraan de roze granietkust haar naam te danken heeft.

3. Carnac, met de bijzondere menhirs

Carnac is een plaats die je beslist gezien moet hebben tijdens je rondreis door Bretagne. Het is maar een kleine plaats, maar wel eentje met een rijke geschiedenis. De menhirs zijn soms wel 3 meter lang en bijzonder indrukwekkend. Er zijn speciale tours vanuit het plaatsje, waarbij je met een treintje naar deze bezienswaardigheid kunt rijden. Natuurlijk zie je dan ook meteen de hoogtepunten van Carnac zelf. Carnac is bovendien niet alleen een bezienswaardigheid vanwege de menhirs, maar het is ook een heel gezellige kustplaats. Hier kun je lekker over het strand lopen en een drankje drinken op een terras met zeezicht.

4. De hoofdstad van Bretagne: Rennes

Alle wegen in Bretagne leiden naar… Rennes. Zeker wanneer je met de trein een rondreis door Bretagne maakt, zal je begrijpen wat we bedoelen. Het centrale punt is steeds weer Rennes. Deze bijzondere stad heeft niet alleen een heel gezellige winkelstraat, maar er staan ook prachtige oude gebouwen om te bewonderen. De bekendste hiervan is de Notre-Dame. In het centrum van de stad zitten ook talloze restaurants, waar je gezellig een hapje kunt eten.

5. Dinan, het pittoreske stadje

Voor Dinan zal je misschien niet veel tijd nodig hebben, omdat het maar een klein plaatsje is, maar je zal je er geen minuut vervelen. Dit pittoreske stadje heeft een ongekende charme. Het oude centrum kent talloze smalle straatjes waar je echt mooie foto’s kunt maken. Bijzonder is ook de boogbrug over de Rance. Vooral in de avond zal je genieten van de schoonheid van dit stadje. Sprookjesachtig mooi!

Natuurlijk valt er in Frankrijk nog veel meer te beleven. Bekijk ook onze tips voor een stedentrip in Frankrijk eens.

Actieve vakantie in Frankrijk

0

Er zijn veel leuke dingen die je kunt doen tijdens je vakantie in Frankrijk. Maar wat dacht je van surfen? Of een wandelvakantie of een fietsvakantie? Het kan in dit mooie land allemaal dus lees maar eens door wat je er zoal kunt doen. Vervolgens kun je je keuze maken en de nodige voorbereidingen treffen zodat je jouw vakantie kunt inplannen. Je hebt alle tijd om na te gaan wat er bij je past en je kunt het een ook met het ander combineren als je niet kunt kiezen, of wanneer je nog meer avontuur wilt. 

Surfen is een aanrader

Als je iets wilt doen tijdens je vakantie in Frankrijk wat erg populair is, dan is surfen echt een aanrader! Je kunt daarvoor dan het beste naar de zijde van de Atlantische Oceaan. Ook voor kinderen is dat de moeite waard want er worden vaak surfkampen georganiseerd. Tussen de 15 en 26 jaar is dat echt een leuke bezigheid om voor een kamp te kiezen, je kunt dan onder begeleiding van professionals alles leren. Een voorbeeld is Seignosse in Frankrijk waar ieder jaar veel mensen naar toe gaan! Jouw verblijf is dan ook geregeld in een mooie villa en verder kun je lekker genieten van het strand, de zon, de zee en het surfen natuurlijk!  

Wandelvakantie in Frankrijk

Lekker er op uit trekken, rugzak mee met wat eten en drinken en dan genieten van de natuur in het bijzondere Frankrijk. Ieder gebied heeft je ieder seizoen weer wat nieuws te bieden. Er zijn tochten die je eindeloos laten genieten van mooie en wisselende landschappen en bergen. Zelf beginnen en een route kiezen kan, maar je kunt ook een meerdaagse wandelreis kiezen die is georganiseerd. In totaal zijn er wel meer dan 18.000 km wandelroutes die zijn gemarkeerd. Daarom is het wel aan te raden om een kaart mee te nemen zodat je weet waar je je bevindt.  

Fietsvakantie in Frankrijk

Als je liever gaat fietsen in plaats van wandelen dan is een fietsvakantie in Frankrijk ook zeker een aanrader. Je kunt er zelf op uit gaan, maar je kunt ook een georganiseerde vakantie boeken, voor een groep bijvoorbeeld. Ga de heuvels op een andere manier bekijken en beklimmen en geniet van het mooiste uitzicht wat je krijgt als beloning voor je mooie klim! Houd het klimaat goed in de gaten voordat je je reis plant en dan ga jij nog meer genieten!

Geografie en Frankrijk

0

Het is altijd interessant om wat meer over de geografie van een land te weten te komen. Frankrijk is dan ook een land dat hoort binnen Europa en is tevens ook het grootste land binnen dit deel. Ook de landsgrenzen zijn belangrijk, want als je zelf naar Frankrijk wilt rijden kun je bekijken wat voor jou de meest aangename route is. Frankrijk grenst namelijk aan Luxemburg, België, Duitsland, Italië, Spanje, Zwitserland, Andorra en Monaco. Verder ligt het in het westen aan het kanaal, maar ook aan de Golf van Biskaje en aan de Atlantische Oceaan. Het ligt ook deels aan de Middellandse Zee, maar dan in het zuidoosten.

Weetjes over Frankrijk

Je gaat binnenkort naar Frankrijk en dan is het toch leuk om ook wat weetjes te kennen? Daarom hebben we er wat voor je op een rijtje gezet:

–      De Loire is de langste rivier door Frankrijk.

–      Bekende rivieren in Frankrijk zijn bijvoorbeeld de Seine, de Maas, de Moezel en de Dordogne.

–      Drie grote gebergtes zijn te vinden in Frankrijk:

o    In het centraal zuidoostelijke deel vind je het Centraal Massief. De Puy de Sancy is 1886 meter hoog.

o    De Pyreneeën in het zuiden op de grens gelegen met Spanje. De Aneto is de hoogste piek met 3404 meter.

o    De Alpen liggen in het zuidoosten. Het hoogste punt hier is de Mont Blanc en dat met 4808 meter.

–      De hoofdstad van Frankrijk is Parijs en daar komen ieder jaar erg veel toeristen, met name voor de Eiffeltoren.

–      Andere bekende grote steden in Frankrijk zijn Nice, Nantes, Straatburg, Toulouse en Marseille, maar ook Lyon uiteraard!

Zomaar een paar leuke dingen die je over het land kunt ontdekken, als je er in de buurt kunt is het leuk als je er wat over kunt vertellen!

Wat ga jij bezoeken in Frankrijk?

Iedereen heeft zo zijn eigen doel om naar Frankijk te gaan. Sommige mensen moeten er heen voor een zakenreis, anderen gaan er heen om vakantie te vieren met het hele gezin. Je zou dan eens naar Disneyland kunnen gaan. Meestal gaan mensen daar een weekendje of een week naar toe, zodat je alles op je gemak kunt bekijken. Als je andere bezienswaardigheden wilt ontdekken, dan kun je het beste naar Parijs, daar vind je het Louvre en ook de Eiffeltoren die je niet mag missen!

Klimaat Frankrijk

0

Het weer in Frankrijk is voor jou wel belangrijk als je er vakantie gaat vieren. Bekijk daarom goed waar je heen gaat en ook wanneer. Als je niet van het hele warme houdt en van de drukte, dan kun je net buiten het hoogseizoen gaan in de zomer. Iedereen heeft daarin een eigen smaak en gevoel dus bekijk goed wat er kan. Maar het hangt ook af van wat je wilt doen tijdens je vakantie, als je wilt zonnen is het warme juist wel fijn! Maar als je veel wilt wandelen en bezichtigen, dan is het fijner als het ook een temperatuur is waarbij het mogelijk is. Lees je daarom goed in en dan kun je zelf kiezen wat je wilt doen.

Ieder seizoen is anders

Het ene seizoen is warm, het andere seizoen niet. Er zijn eigenlijk vier klimaatsoorten in Frankrijk te vinden. Op de meeste plaatsen vind je het gematigd zeeklimaat in Frankrijk, dit komt door de invloed van de Atlantische Oceaan. Het is over het algemeen een aangenaam klimaat te noemen en er zijn weinig extreme temperaturen die er worden waargenomen. In sommige delen van Frankrijk kan het wel zo zijn dat er een bepaalde periode veel vorst voorkomt. Het is dan vooral in het noorden van Frankrijk.

Een ander klimaat wat je in Frankrijk kunt vinden is het gematigde land klimaat en dat vind je dan in de gebergtes. Het hooggebergte klimaat vind je op de hoogste toppen van de bergen. Opvallend is dat de temperaturen hier wel ver uit elkaar kunnen liggen, vergeleken met andere delen in Frankrijk.

Vakantieperiode kiezen

Veel mensen gaan in de zomermaanden naar Frankrijk op vakantie. De meeste mensen gaan naar Frankrijk wegens het meest aangename klimaat en dat is het warme en mediterrane klimaat. In de zomer is het dan zeer aangenaam te noemen en in de winter is het nauwelijks onder het vriespunt qua temperatuur. Als je van zwemmen in de zee houdt, dan is het een goed moment om in de zomermaanden naar Frankrijk te gaan want dan kun je prima in de Middellandse Zee zwemmen.

Het is dan wel vaak erg druk en met name langs de kust en zeker als je je hond mee wil nemen. Maar het gaat er om dat je het naar je zin hebt. Doe daarom vooral waar je je goed bij voelt tijdens je vakantie en geniet van dit mooie moment.

Met de hond naar Frankrijk

0

ls je vakantie wilt vieren in Frankrijk met de hond, dan is het goed om na te gaan welke voorbereidingen je moet treffen. Het is namelijk niet zomaar dat je even naar Frankrijk rijdt en zonder papieren de grens over mag met de hond. De kans op controle is niet altijd heel groot, maar met name in de zomermaanden bestaat die kans wel. Het is dan van belang te weten waar je aan moet voldoen en dan kun je toch zorgeloos beginnen aan je reis naar Frankrijk met de hond!

Hoe ga je naar Frankrijk?

Je kunt op verschillende manieren je reis naar Frankrijk beginnen, ook met de auto. Het vliegtuig zou een optie kunnen zijn, maar veel mensen willen liever niet dat de hond in het laadruim wordt geplaatst. Daarom gaan veel mensen met de auto naar Frankrijk. Je kunt onderweg een paar keer stoppen, een korte wandeling maken en de benen strekken en de reis vervolgen. Voor de hond is dat ook een stuk aangenamer want dan is hij ook continu bij jullie in plaats van op een vreemde plaats (in het vliegtuig).

Bezoekje aan de dierenarts

Voordat je op vakantie gaat is het belangrijk dat je je hond na laten kijken bij de dierenarts. De hond kan dan kijken of de hond gezond is en welke entingen de hond nodig heeft om naar Frankrijk te mogen. Zorg dat je er op tijd mee bent, want sommige entingen moeten ruim voor de vakantie worden toegediend.

Aandachtspunten hond mee op vakantie

Nog een paar punten waar je aan moet denken:

  • Vergeet in ieder geval het paspoort van je hond niet mee te nemen waarin ze kunnen zien welke entingen een hond heeft gehad. Als er namelijk controle is, dan moet je aan kunnen tonen dat je hond beschermd is tegen bepaalde ziekten en anders kan dat consequenties hebben.
  • Zorg dat jij een vakantiehuisje of hotel regelt waar de hond welkom is, vaak betaal je een kleine toelage per nacht of dag om er te mogen logeren met hond.
  • Gaan er meerdere honden mee? Let er dan goed op waar dat mogelijk is.
  • Wil je de hond loslaten op vakantie? Informeer je dan goed over wat de regels zijn op de betreffende plaats want honden mogen niet zomaar over los. Een lange riem meenemen is in ieder geval een goed idee!

Overnachten in Frankrijk

0

Je hebt zin om vakantie te vieren in Frankrijk maar waar kies je dan voor? Er zijn echt veel opties en het is echt aan jou om na te gaan wat er bij je past. Sommige mensen houden van alle luxe en willen in een hotel overnachten, anderen trekken liever rond en willen het liefst zo dicht mogelijk bij de natuur slapen. Ga daarom eens na wat je graag zou willen en met onze informatie kun je misschien nog beter een keuze maken van wat er bij jou past.

Vakantiewoningen

Het voordeel van vakantiewoningen in Frankrijk is dat je echt alle kanten op kunt. Je kunt bij een grote organisatie huren, bijv. een huisje op een park, maar je kunt ook een huisje huren van particulieren. Een grote villa, of een bungalow of een chalet, het kan allemaal. Er zijn ook mensen die graag rondtrekken en dan voor een bed and breakfast kiezen. Je hebt zoals je kunt zien dus veel mogelijkheden qua huisjes, en het is ook leuk om af te wisselen.

Overnachten in een hotel

Als je van luxe houdt, dan is het overnachten in een hotel in Frankrijk een goede keuze. Je hebt dan diverse opties, je kunt daarbij denken aan alleen ontbijt erbij voor een vaste prijs, of ook avondeten en andere zaken. All inclusive wordt dan ook vaak gekozen en dan weet je van tevoren waar je aan toe bent.

Kamperen of de camper

Mocht je van de natuur houden en willen kamperen dan kan dat ook. Of je trekt er met de camper op uit en dan kun je zelf bekijken waar je wanneer blijft in Frankrijk. Dit is ook een leuke manier om het land te leren kennen en leuke plekjes te ontdekken. Ga vooraf dan wel goed na waar je mag overnachten en rijden. In Frankrijk gelden namelijk ook milieuzones waar je je ook met de camper goed aan moet houden!

Wat kies jij?

Misschien wil je het allemaal wel eens proberen, maar de kans is groot dat je eerst een hotel kiest, toch wel fijn als alles is geregeld en je in de ochtend een heerlijk ontbijtje kunt nuttigen als je wakker bent. Maar als je liever dagjes weggaat en zelf voor eten wilt zorgen e.d. dan kun je ook een vakantiewoning kiezen. Vaak is een vakantiewoning ook wel goedkoper als een hotel, maar kies waar jij je goed bij voelt!

Frankrijk en milieuzones

0

Als je op vakantie gaat naar Frankrijk, dan is het ook belangrijk dat je denkt aan de milieuzones. Wat wil dat zeggen en wat moet jij er voor doen? Om te beginnen heb je soms een milieusticker nodig om een gebied in te mogen rijden. Binnen Frankrijk is het zo dat alle steden en departementen een milieuzone in kunnen stellen. Dit mag wanneer dat er bijv. ernstige luchtvervuiling is gemeten.

Goede voorbereidingen

Wanneer je naar Frankrijk gaat is het goed om na te gaan waar je heen gaat en of jij dan een milieusticker nodig hebt. Misschien voor een bezoekje aan Disney? Je wil niet voor verrassingen komen te staan dus dan kun je maar beter vooraf al een milieusticker kopen. Dit kan via een Franse website en die kun je ook in het Engels instellen. Afrekenen kan dan wel alleen met een creditcard.

Milieusticker kiezen

Om een milieusticker te kiezen kun je vast en zeker nog wel wat tips gebruiken, er zijn namelijk verschillende mogelijkheden. Je hebt om te beginnen zes categorieën. 0 staat voor groen, 1 staat voor paars, 2 staat voor geel, 3 staat voor oranje, 4 staat voor rood en 5 staat voor grijs. Het type voertuig zal de categorie bepalen. Een groene sticker is voor de meest schone voertuigen, daarmee heb je altijd toegang in iedere milieuzone. Als je een voertuig hebt welke op LPG rijdt dan kom je in aanmerking voor een paarse sticker (bouwjaar maakt dan niet uit). Een paar tips om rekening mee te houden:

  • Houd er altijd rekening mee dat je een levertijd hebt van ongeveer 10 dagen voor een milieusticker, op tijd bestellen is dus zeker aan te raden.
  • Je kunt de stickers online bestellen en krijgt dan binnen 4 uur een bevestiging in je e-mail.
  • Als je de sticker binnen hebt plak die dan direct aan de binnenkant, rechtsonder je voorruit. Dit kun je maar beter direct doen, dan kun je hem ook niet meer kwijtraken!

Wat heb jij nodig als je naar Frankrijk gaat?

Voordat je reis naar Frankrijk gaat beginnen is het goed om na te gaan wat voor type voertuig je hebt, welke sticker je nodig hebt en waar je naar toe gaat. Als je dat namelijk helder hebt, dan kun je daar met de voorbereidingen rekening mee houden. Hoe eerder je het weet, hoe sneller je je sticker kunt bestellen en dan is dat ook weer geregeld!

Disneyland Parijs ontdekken

0
disneyland

Hoe leuk is het om samen met je partner en/of samen met je kinderen naar Disneyland Parijs te gaan? Voor velen is het een droom die uit gaat komen en dat kan voor jou ook! Je kunt er een weekendje naar toe, of een week, het is maar net wanneer je kunt gaan! In ieder geval is het de moeite waard om er meer over te weten te komen dus lees snel verder zodat jij ook de magie van Disneyland Parijs gaat ontdekken.

Met het gezin op reis

Het is altijd fijn er samen even tussenuit te gaan, en wat dacht je dan van Disneyland Parijs? Je kunt er een praatje maken met Donald, knuffelen met Mickey Mouse, grappen maken met Goofy en dan komen alle dromen van je kinderen in één dag uit! Het hele gezin zal plezier hebben voor tien want dit is echt heel mooi om mee te mogen maken. In totaal zijn er wel meer dan vijftig attracties en die zijn gericht op alle leeftijden zodat niemand wat tekort gaat komen!

Verblijf in Disneyland

Er zijn verschillende mogelijkheden om te overnachten in Disneyland. In totaal zijn er namelijk 6 hotels waar je kunt overnachten. De hotels hebben allemaal een eigen thema en zo kun jij zelf kiezen welke accommodatie het beste bij jullie gezin past. Ook kun je daarvoor naar je budget kijken want het is heel verschillend wat het per weekend of nacht kost. In ieder geval zal je profiteren van iedere nacht die je er gaat beleven want je bent heel dichtbij alle Disney figuren. Daarnaast zijn er online vaak leuke kortingen waar je op in kunt spelen en dan kun je voor een leuke prijs naar Disneyland Parijs.

Bezoek het resort

Je kunt ook kiezen voor het Disney Nature Resort. Het zijn 2 gezellige resorts, je bent dan in het midden van de natuur. Een mooi zwembad, leuke bosactiviteiten of ga je liever naar de Villages Nature Paris? Daar is namelijk een verwarmd subtropisch zwembad wat ook zeer aangenaam is!

Welke parken bezoek jij in Disney?

In totaal heeft Disneyland Parijs twee parken en dat zijn het Disneyland Park zelf en het Walt Disney Studios Park. Bij het eerste park kom je in aanraking met verschillende landen en een eigen thema. Ook ga je lekker op avontuur in het Wilde Westen! Bezoek je liever de wereld van de film? Dan kun jij het 2e park bezoeken. Je gaat hoe dan ook een geweldige tijd hebben daar of elders in Frankrijk.

Tips voor een stedentrip in Frankrijk

0
louvre

Heb je zin om er samen even tussenuit te gaan? Een stedentrip naar Frankrijk zal je vast en zeker goed doen. Alleen is er dan nog de vraag, waar ga je heen? Middels dit artikel krijg je een paar leuke tips van trips die je echt eens gemaakt moet hebben! Veel mensen houden er van om dit mooie land te bezoeken. Parijs is dan ook wel de bekendste stad waar al heel veel mensen zijn geweest. Het is tevens ook de Franse hoofdstad en heeft veel mooie bezienswaardigheden die je ook niet wilt missen.

Bezoekje brengen aan Nice

Nice is ook een mooie stad in Frankrijk waar het hele jaar door veel toeristen komen. Het is gelegen aan de mooie Côte d’Azur. Als je een dagkaart hebt dan kun je daar bijv. voordelig musea bekijken, misschien is dat wel wat voor jou? Het kan ook zijn dat je liever gaat winkelen, lekker naar het strand gaat of de natuur gaat bezichtigen. De stad Nice heeft het in ieder geval allemaal in zich en daar kun jij dus echt gaan genieten van de stedentrip.

Bezienswaardigheden Frankrijk

Tijdens je stedentrip kun je erg veel doen. Zo kun jij lekker uitwaaien aan het strand, de romantiek in Parijs ervaren, Disneyland bezoeken, een tocht maken langs de wijngaarden, musea bezoeken, lekker winkelen, alles is mogelijk! Maar wat zeker een bezoekje waar is, zijn de volgende dingen:

  • De Eiffeltoren, prachtig om daar van dichtbij foto’s te maken dus vergeet je camera niet!
  • Het Louvre, ook hier is erg veel te zien voor jong en oud wat je niet mag missen!
  • De mooie stranden, lekker zonnen of wandelen, voor ieder wat wils!

Als je met de kinderen gaat dan zullen zij ongetwijfeld naar Disneyland willen. Daar ga je vaak geen dagje naar toe, maar een heel weekend of een week, daar is namelijk erg veel te zien en beleven.

De trip plannen

Je bent je aan het oriënteren op een stedentrip naar Frankrijk, gelukkig geldt er maar een korte reistijd. Je kunt zowel met de auto, met het vliegtuig als met de trein de steden bezoeken. Bekijk op je gemak wat voor jou de mogelijkheden zijn en dan kun je alles plannen. De stedentrip zelf kun je ook al georganiseerd boeken en dan wordt alles voor jou geregeld. Maar wellicht vind jij het leuker om Frankrijk te bezoeken en zelf per dag te bekijken wat je gaat doen of bekijken. In ieder geval ga jij het in Frankrijk zeker naar je zin hebben want er is voor jong en oud erg veel te beleven.

- Advertisement -

POPULAIRE ARTIKELEN