Frankrijk is natuurlijk op zich al een ontzettend mooi land, met ontzettend veel mooie plekken. Grote kans dus, dat je niet goed weet naar welke regio je toe moet gaan voor je volgende vakantie. In dit artikel laten wij je vijf mooie plekken in Frankrijk zien, die allemaal de moeite waard zijn om heen te gaan. Waar gaat jouw volgende reis naartoe?

De Provence

We trappen af met de Provence, de regio in het zuiden van Frankrijk waar de zon (bijna) altijd schijnt. De Provence ligt aan de Middellandse Zee en bereik je vanaf Utrecht na ongeveer 1200 kilometer. Je vindt hier een ontzettend mooi en typisch Frans binnenland waar je vooral kunt genieten van de verschillende lavendelvelden en mooie middeleeuwse dorpen. Ook kun je hier genieten van verschillende natuurgebieden, zoals het moerasgebied de Camargue en de rivierkloof Gorges de Verdon. Dit in combinatie met de Côte d’Azur aan de Middellandse zee maakt het dat je hier naartoe kunt gaan voor een natuur- en cultuurvakantie maar ook als je vooral op het strand wilt liggen.

Bourgondië

Bourgondië vind je in het oosten van Midden-Frankrijk ongeveer 750 kilometer bij Utrecht vandaan en is natuurlijk de streek die bekend staat om wijn en eten. Naast dat je daar volop van kunt genieten, kun je ook je ogen uitkijken in de verschillende historische steden, wijndorpjes, wijngaarden, valleien, heuvels en meren zoals het natuurgebied van de Morvan. Voor mensen die graag wandel- of fietsroutes uitproberen is hier ook genoeg te beleven.

Normandië

In Noordwest-Frankrijk aan de Noordzee zo’n 650 kilometer van Utrecht af, ligt de kustregio Normandië. Normandië heeft een groot oorlogsverleden en is dan ook vooral bekend om de landingsstranden van D-day uit de Tweede Wereldoorlog. Maar veel mensen kennen deze regio ook vanwege de Mont Saint-Michel. Ook vind je hier verschillende krijtrotsen, historische dorpjes, schilderachtige landschappen en zandstranden aan de Normandische kust.

De Dordogne

Ongeveer 1000 kilometer van Utrecht af vind je in Zuidwest-Frank de Dordogne. Dit is vooral een streek voor cultuur- natuurliefhebbers omdat het meer dan 1000 kastelen, authentieke dorpen, prehistorische grotten en een ontzettend mooie natuur heeft. Wanneer je de grotten wilt bezoeken mag de grot van Lascaux niet ontbreken, dit is verreweg de bekendste grot met veel prehistorische tekeningen. Maar ook de grot van Rouffignac en de Grotte du Grand Roc mogen eigenlijk niet overgeslagen worden.

Bretagne

Bretagne is een schiereiland dat in het uiterste westen van Frankrijk te vinden is, op zo’n 900 kilometer van Utrecht af. Dit beroemde schiereiland heeft een kustlijn van 1200 kilometer lang, vuurtorens, historische havenstadjes, pittoreske havenplaatsen en een ruig kustlandschap. Daarnaast is deze streek ook bekend vanwege zijn zeevruchten, typische pannenkoeken en cider. Maar er zijn ook veel kerken, kastelen, vestingen, musea, grafheuvels en menhirs te vinden voor diegene die van cultuurhistorie houden.

Lees ook: Op vakantie naar Normandië

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here